• ij

Wijncursus lezing en proeverij

  • Excellent Taste organiseert regelmatig een wijncursus of wijnproefavond voor liefhebbers die hun kennis willen verbreden.

  • Wijncursus SDEN 1 , 2 of 3 Informeer naar de mogelijkheden

  • Wijncursus DSEN 3 informeer naar yde mogelijkheden

  • Tijdens de smaakcolleges maken de wijnliefhebbers kennis met de veelzijdigheid van de druif en de wijnen die hiervan gemaakt worden. Een boeiende en inspirerende beleving met onderwerpen de geschiedenis van wijn, wijnbereiding spelregels rond het drinken, proeven en het beoordelen wijn en wijn – spijs combinaties

  • Plaats : deze cursus is op locatie of bij u thuis te organiseren.COGNAC PROEVERIJ

Het genot van een goed glas Cognac ligt in de ontdekking van geur- en smaaknuances.

Na een wandeling of bij de open haard, na een diner, bij het beluisteren van uw favoriete muziek of in combinatie met een goede sigaar.

U krijgt een uitleg over de historie, het maken en natuurlijk het proeven van cognac. Wij hebben voor u een mooie selectie cognacs van verschillende leeftijden geselecteerd.
champagne en mouserende wijnen

De tijd dat champagne als een lichtzinnige drank werd bestempeld voor ondeugende
heren en onfatsoenlijk vrouwvolk, ligt ver achter ons.

Mousserende wijn hoort in elke wijnkelder thuis en het genot van het proeven van deze verrukkelijke drank delen wij graag met u.

Wij selecteren mousserende wijnen uit Australië Spanje Italië Frankrijk en Duitsland
voor deze proeverij.

Brut sec en demi sec, maar ook recepten met champagne, te gebruiken glazen en etiquetteregels bundelen wij tot een heerlijk decadente en bovenal smaakvolle workshop .LIKEUR PROEVERIJ

MONNIKENWERK: VAN CHARTREUSE TOT HEMDJE LICHT OP

Likeur is een eenvoudig drankje dat gemaakt wordt van alcohol, suiker en een smaakje van bijvoorbeeld vruchten en kruiden.

De toepassing van likeuren is divers; als medicijn, levens elixer, geboortedrank, toverdrank en natuurlijk als smaakmaker in de keuken.

De bijzondere betekenis van Bruidstranen, Hansje uit de Kelder en Hemdje licht op vertellen wij u aan de stamtafel waar diverse nationale en internationaal bekende likeuren staan ingeschonken.

Combineer deze proeverij eens met een chocolade proeverij!Portproeverij

Port: een smakelijke kennismaking in de vallei van de Douro

Trendy en Hot; van een glaasje eenvoudige ruby port tot een schitterende vintageport; één ding hebben ze gemeen, het zijn aangesterkte wijnen afkomstig uit de Douro vallei.

Tijdens de inspirerende workshop vertellen we het verhaal van Port en volgen we deze wijn vanaf de 17e eeuw tot heden.

De wijn wordt gemaakt van druiven die groeien op de steile leistenen hellingen langs de Douro. De wijnbouw en wijnbereiding, het proeven van portwijn en het specifieke terroir zijn onderwerp van gesprek.

Wat proeven we?

De crisp dry trendy witte port, ruby, de gerijpte ruby, een tawny port, een colheita, senior port, Late bottled vintage en natuurlijk een Vintage port.


Schots Erfgoed: Whisky Nosing & Tasting

Wij nemen u mee langs een aantal distilleries in the Highlands, Lowlands en The Islands, waar deze amberkleurige drank wordt geproduceerd.


We vertellen u het verhaal over de vindingrijke monniken, illegale stokerijen, smokkelaar routes en belastingontduikers.


De invloed van de bodem, gerst, het water, de aanwezigheid van de zee en bloemen op de smaak van whisky, het rijpen en de kunst het proeven dat zijn onderwerpen van deze workshop in Schotse sfeer.
Op de proeftafel staan Single malt Whisky's - 1 Ierse Whiskey en 1 whisky likeur ingeschonken.
Sherry proeverij

Jerez por Vavor! Sherry Proeverij

De Palomino fino, die groeit op de sterk kalkhoudende bodem in Andalusië, is de druif die aan de wieg staat van deze adellijke wijn die wij sherry noemen.
Een boeiende geschiedenis van de wijnbouw, in dit warme deel van Spanje, waar het de Moorse overheersers waren die, ver weg van Mekka de kunst van het destilleren ontwikkelden.
Dankzij hen kon de wijn sherry of Xeres ontstaan. Eindeloos vele variëteiten en smaken, de delicate Manzanilla's, Finos Oloroso's en Dulces, vermaken uw smaakpapillen en kleuren uw dag tijdens deze bijzondere proeverij.